Vaječná pomazánka s luštěninovou přísadou

21.4.2021 - Aneta Rypáčková

Recept je na 10 porcí (250g pomazánky).

Suroviny:

4 vejce, 20g selské směsy Limonie v syrovém stavu, 15g cibule, 20g mléka, 2g soli a 10g pažitky.

Postup:


Vejce uvaříme natvrdo. Směs uvaříme dle návodu. Do nádoby na šlehání dáme prolisované žloutky, nastrouhané bílky, uvařenou luštěninovou směs, cibuli, mléko, sůl. Vše vyšleháme. Zdobíme omytou, jemně nakrájenou pažitkou nebo další barevnou zeleninou.

Obměna: vaječná pomazánka se šunkou:
3 vejce, 70g šunky a ostatní ingredience jsou stejné (nemusí být cibule).

Naše škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze taková cookies, která jsou nezbytně nutná pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb, a u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies). Pravidla cookies